Antoni Gaudi

antoni-gaudiHet werk van Antoni Gaudi is erg belangrijk voor de omgeving van Barcelona. Zelfs vandaag de dag heeft het nog steeds grote invloed op de stad. Architecten over de hele wereld bewonderen zijn werk om zijn onderscheidende en unieke architecturale stijl. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het werk van Gaudi een grote invloed heeft op het gezicht van Barcelona. Je vindt zijn werk dan ook in de gehele stad terug.

Een unieke combinatie van organische vormen en levendige kleuren

Gaudi liet zich inspireren door vormen uit de natuur en dit is terug te zien in zijn werk. Hij maakte veel gebruik van organische vormen, gebogen stenen constructies en gedraaide ijzeren beelden. Ook versierde Gaudi zijn gebouwen met gekleurde tegels in een mozaïek patroon. Het gebruik van kleur in zijn ontwerpen maakt Gaudi onderscheidend van de rest van de architecten. De combinatie van levendige kleuren, interessant metselwerk en originele ontwerpen maken de kunstwerken van Gaudi tot een ervaring die adembenemend visueel is.

De bekendste werken van Antoni Gaudi

De bekendste werken van Gaudi zijn De Sagrada Familia en Park Güell. De Sagrada Familia is een enorme tempel en wordt door toeristen het meest bezocht. Het Park Güell is een magisch park bestaande uit prachtige gebouwen, tegelwerk en beelden, allemaal ontworpen door Gaudi. Ook het oude huis van Gaudi bevindt zich in dit park, wat nu dienst doet als museum. Eigenlijk straalt heel Barcelona het werk uit van Antoni Gaudi. Met meer dan 1900 ontwerpen in deze stad is Barcelona het gezicht van Gaudi.

Overlijden

Antoni Gaudi is op 73-jarige leeftijd om het leven gekomen toen hij werd aangereden door een tram. Deze tram stopte niet, taxichauffeurs weigerde hem naar het ziekenhuis te brengen omdat hij er arm uitzag.