De stad Barcelona // bezienswaardigheden, zon en eten

Barcelona is na Madrid de grootste stad in Spanje. Madrid is de hoofdstad van Spanje, maar omdat Barcelona zo groots en prachtig is, wordt ze vaak als de grootste stad gezien. Daarnaast is Barcelona een belangrijke stad as het op cultuur aankomt. Met 1,6 miljoen inwoners en een oppervlakte van 101,4 km2 is het een prachtige stad aan de Middellandse Zee. Door de inwoners wordt de stad vaak Barna genoemd, niet te verwarren met Barça. Dit is de naam voor de wereldberoemde voetbalclub FC Barcelona.

Barcelona heeft een interessante geschiedenis.

De stad van de heuvels

De stad Barcelona wordt omringt door heuvels, de bergketen Serra de Collserola en de twee rivieren Besos en Llobregat. De bergketen de Pyreneeën ligt zo’n 1600 kilometer ten noorden van Barcelona. Als je Barcelona bezoekt is een bezichtiging van de Pyreneeën ook prima te doen dankzij de geringe afstand. Barcelona kent vele heuvels. De bekendste en tevens de hoogste heuvel heet de Tibidabo. Deze heuvel is erg in trek bij toeristen en geeft een spectaculair uitzicht over de stad. Een andere bekende heuvel in Barcelona is de Monjuïc.

Belangrijke handelsstad

Barcelona is de hoofdstad van Catalonië, een regio in Spanje. Je zult in Barcelona de inwoners dan ook meer Catalaans horen spreken dan Spaans. In Europa is Barcelona één van de belangrijkste steden op te gebied van handel. De haven van Barcelona is de belangrijkste en de grootste van de Middellandse Zee. Veel fabrieken zijn de afgelopen jaren naar de voorsteden van Barcelona verhuisd, hierdoor heeft de stad een schoner imago gekregen. Ook heeft de stad een groot vliegveld: El Prat Airport.

El Prat Airport

Vliegveld Barcelona El Prat (IATA airport code: BCN) wordt gezien als een van de belangrijkste vliegvelden in Spanje. Hoewel het (gemeten in aantallen passagiers) iets kleiner is dan Madrid Barajas Airport, is het er in sommige zomermaanden drukker. Via vliegveld Barcelona reisden in 2014 bijna 40 miljoen passagiers. In 2009 heeft vliegveld El Prat nog een nieuwe terminal gekregen. Deze is hernoemd naar terminal 1, oftewel T1. Mocht je de stad Barcelona ingaan, dan is het slim om met de bus van busmaatschappij RENFE naar Passeig de Gràcia te gaan. Hier kun je overstappen op de metro. Met de metro kun je vrijwel overal in Barcelona moeiteloos komen.

Eten, drinken en winkelen in Barcelona

Uiteraard staat Barcelona ook bekend om het heerlijke eten en drinken en het gezellig winkelen. Je vindt in Barcelona enorm veel tapasbars, grote en kleine restaurants en veel barretjes en eettentjes. Ook kun je in Barcelona prima winkelen. De hoofdstad van Catalonië heeft vele grote en kleine winkels, grote winkelketens en kleine, unieke boetiekjes. Met het relatief goedkope openbaar vervoer (metro, bus) kun je prima overal in de stad terechtkomen.

Bezienswaardigheden in Barcelona

In Barcelona zijn veel leuke bezienswaardigheden te ontdekken. Er is zoveel te zien en te doen in Barcelona dat we een aparte pagina hebben aangemaakt.

Bekijk meer bezienswaardigheden.

Geschiedenis van Barcelona // van de Romeinen en Franco tot nu

Barcelona is een prachtige stad om te bezoeken en is daarom erg in trek bij toeristen over de hele wereld. Niet minder dan 27 miljoen toeristen komen jaarlijks naar de stad Barcelona. Barcelona is een eeuwenoude stad en heeft een rijke historie. Zo’n 200 jaar voor Christus doen zich de eerste sporen van civilisatie voor. …

Openbaar vervoer in Barcelona // Hola Barcelona card, tram, metro

Wanneer je eenmaal in Barcelona bent doe je er goed aan om met het openbaar vervoer te reizen. Barcelona heeft een groot netwerk van trams, metrolijnen en bussen. Barcelona kent veel wegen met eenrichtingsverkeer, hierdoor is het makkelijker om de stad te verkennen met het openbaar vervoer in plaats van met de auto. Het metro …

Top 10 bezienswaardigheden in Barcelona

Barcelona staat bekend om de vele prachtige bezienswaardigheden. Hieronder staat een top 10 van al het moois dat je zeker gezien moet hebben. Hoewel Barcelona natuurlijk veel meer prachtige bezienswaardigheden heeft, zijn dit degene die er met kop en schouders bovenuit steken. Het zijn de bezienswaardigheden die je eigenlijk gezien moét hebben. Musea in Barcelona Ben je …