Terug naar De stad Barcelona // bezienswaardigheden, zon en eten

Openbaar vervoer in Barcelona // Hola Barcelona card, tram, metro

Wanneer je eenmaal in Barcelona bent doe je er goed aan om met het openbaar vervoer te reizen. Barcelona heeft een groot netwerk van trams, metrolijnen en bussen. Barcelona kent veel wegen met eenrichtingsverkeer, hierdoor is het makkelijker om de stad te verkennen met het openbaar vervoer in plaats van met de auto.

Het metro netwerk in Barcelona bestaat uit maar liefst 11 lijnen en is de perfecte manier om je als toerist te verplaatsen in de stad. Met 158 metrostations en een lengte van 119 kilometer ligt het metronetwerk verspreidt over de hele stad.

Dit metronetwerk bestaat uit twee delen, het netwerk van FCG en het netwerk van TMB. Deze laatste zul je het meest tegenkomen, aangezien deze de belangrijkste lijnen van het centrum bevat. Op doordeweekse dagen rijdt de metro vanaf 5 uur ’s ochtends tot aan middernacht. Op vrijdagnacht rijdt de metro twee uur langer door en op zaterdag zelfs de hele nacht.

Je kunt in de metro maar beter een kaartje kopen. Zwartrijden resulteert in een boete van €100. Hier rechts zie je een foto van de groene metrolijn L3.

Reizen met de Barcelona Card

Ben je van plan om veel te gaan reizen met het openbaar vervoer als je in Barcelona bent, dan kun je het beste een Hola Barcelona Card aanschaffen. Deze koop je dan in plaats van een 10 ritten kaart. Als je in het bezit bent van een Barcelona Card krijg je 10 tot 40 % korting bij verschillende bezienswaardigheden, gratis toegang bij meerdere musea en reis je gratis met het openbaar vervoer.

Wil je weten welke musea je gratis kunt bezoeken met de Barcelona Card, kijk dan op de website Ticketbar. Er zijn verschillende varianten te verkrijgen van de Barcelona Card. De goedkoopste kaart geeft je bijvoorbeeld de mogelijkheid tot twee dagen gratis reizen. Deze kaart kost 20 euro. Met de duurste kaart kun je vijf dagen gratis reizen en kost 27 euro.