Lloret de Mar // clubs, uitgaansparadijs en lekker weer

Lloret de Mar ligt ten noordoosten van de stad Barcelona. Het heeft een prachtig strand en een gezellige oude dorpskern waar je vele winkelstraatjes vindt met souvenirwinkeltjes en boetiekjes. Het strand bestaat uit meerdere kleine strandjes die worden gescheiden door rotsen. Aan bars en pubs geen gebrek op Lloret de Mar; er zijn er zo’n 400. Het is er vaak heerlijk weer, de gemiddelde temperatuur in de zomer ligt rond de 30 graden.

Een vakantieparadijs voor jongeren

Lloret de Mar staat bekend als de vakantieplek voor jongeren, het is één groot vakantieparadijs.  Gelegen aan de Costa Brava heb je overdag zon, zandstranden en palmboulevards, in de avonduren is het een paradijs voor feestende jongeren. Aan de lange boulevard vind je een verscheidenheid aan hippe discotheken, Spaanse bars en Nederlandse kroegen. Ook voor iedereen die van actie houdt is Lloret de Mar de ideale vakantiebestemming. Met de vele waterparken, de mogelijkheid tot bungee jumpen en waterskiën. Wil je een dagje winkelen? Dan ga je naar Barcelona. Zo is er voor iedereen wat te doen.

De hoogtepunten van Lloret de Mar

Lloret de Mar is echt een paradijs voor jongeren die van feesten houden. Ben je op zoek naar rust en cultuur dan kun je deze badplaats beter overslaan. Elk jaar treden hier de grootste dj’s op en kun je elke dag feesten tot de zon weer opkomt. Daarnaast kun je enorm veel actieve dingen ondernemen, als bungee jumpen, airsoften, duiken of ga eens een dag op jeepsafari.

Beachstars Festival

Overdag een waterworldpark, maar in de avond geopend om dikke edities neer te zetten van Beachstars. Met een enorme vuurwerkshow na zonsondergang geniet je van dit feest met een cocktail in je handen. Het festival start altijd buiten, maar gaat over in een feest in een grote oude arena die speciaal is omgebouwd tot partyscene. Je kunt hier genieten van verschillende artiesten die optreden.

Summer Carnival

Dit feest wordt gegeven in de gezelligste en mooiste club van Lloret de Mar. Door de gasten wordt dit feest ook wel eens omschreven als the crazy night. De beste dj’s worden vanuit de hele wereld ingevlogen om op te treden. Dit feest staat ook bekend om zijn gekke acties, als apen die door het publiek vliegen samen met krokodillen en flamingo’s en een champagne shower.

Zon, zee en strand

Lloret de Mar staat verder bekend als zon, zee en strand-stad. Je kunt hier rustig een week op het strand liggen. Onder jongeren is het een populair ritme; ’s middags op het strand liggen en ’s avonds uitgaan.